dijous, 18 de juny del 2020

Somniarà... amb ovelles elèctriques?


                                                                             (petit homenatge al gran Philip K.Dick)

Set del matí. La Montse obre els ulls i mira el coixí buit al seu costat. Parpelleja unes quantes vegades i s'aixeca sense remolejar. De camí cap a la dutxa, omple el plat del gat que apareix corrent amb la cua alçada. En acabat de vestir-se, agafa la llista de la compra i el carret. A l'ascensor troba el veí del tercer, intercanvien un parell de frases fetes. També amb el porter, la Montse sempre amable i somrient.

Al mercat va a les parades de costum però pren alguns articles especials pel sopar d'aquesta nit, ja que per fi regressa el Víctor després d'una setmana sencera al Congrés de Robòtica, a Houston. Saluda un parell de coneguts i torna a casa sense desviar-se'n. Desa la compra i truca la residència per avisar que hi serà en vint minuts.

La sogra l'espera ansiosa. Infermeres i recepcionista la tracten amb cordialitat, la Montse sempre simpàtica i propera. S'escolta l'anciana amb empatia fins l'hora d'esmorzar que aprofita per anar-se'n. Promet que hi tornarà amb el Víctor demà dissabte i si està solejat, la trauran a fer un tomb per la platja. Sap que la dona se l'estima força i confia en ella.

Abans d'arribar a casa passa pel banc a fer uns pagaments i per l'oficina de Correus. El gat la rep zigzaguejant entre les seves cames, obre la boca mirant-la, però no surt cap miol. La Montse busca unes bateries noves i les hi reemplaça.

S'hi posa amb la neteja, canvia els llençols, passa l'aspirador, fa la bugada i dedica una estona a les plantes del balcó. Mirada panoràmica a tot el pis, el troba perfecte. Sona el mòbil. El Víctor és a l'avió, arribarà en un parell d'hores. Comença a preparar el sopar, para la taula amb flors naturals i espelmes. Musiqueta suau i quan tot està enllestit, seu al sofà al costat del gat adormit.

El marit no triga en aparèixer, li dona un ram de roses vermelles i la besa apassionadament. Sopa amb delit explicant anècdotes del Congrés. Serà el primer en dutxar-se mentre la Montse renta els plats. Després li toca a ella, acaba amb un toc de perfum -el Gucci que l'havia portat el seu home de Bombai l'any passat- i estrena llenceria eròtica. Ell l'espera al llit despullat, amb el mòbil a la mà. El deixa a un costat i se la mira de cap a peus. Té una dona preciosa. Sexe intens i creatiu, al marit li agrada provar noves postures.

Jeuen abraçats fins que l'home ronca satisfet. Aleshores, ella se'n separa, i al seu costat del llit fa tres respiracions profundes amb els ulls tancats. Repassa tot el que ha fet durant el dia, troba que ha estat be. Demà s'aixecarà una hora més tard per estalviar energia. Prem el botonet darrere el lòbul de l'orella esquerra i s'apaga.
 

*publicat al Recull de relats del taller d'escriptura creativa ViureEscriure III, Òmnium Eixample, Bcn, 2020, pàg. 44

https://cdn.omnium.cat/wp-content/uploads/2020/07/21112507/Recull-de-relats-ViureEscriure-3.pdf

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada