dijous, 18 de juny del 2020

Paratge cec


El tiet Joan baixava els dematins des de la casa fins al riu, a poc a poc però amb la seguretat de qui coneix cada pedra del camí. Estirava els braços a banda i banda per palpar els arbres que potser tenien cadascú el seu nom particular i xiulava els gossos del mas veí perquè bordessin un salut. Respirava profund l'aire blau de començament d'hivern i girava la cara cap al sol tebi que es colava entre el fullatge bressolat pel vent.

En arribar a l'últim revolt del camí, avançava l'orella dreta i somreia en sentir el xiuxiueig de l'aigua que serpentejava pel rierol i la dringadissa de les petites cascades que es formaven als còdols. Tot seguit ensumava l'aire buscant de reconèixer les flors de lavanda entre l'herba salvatge, sabia doncs que era a prop del seu indret preferit, on seia a gaudir de la vida.

D'això fa cinquanta anys. Ara, el tiet ja no pot caminar ni surt de casa; tanmateix, cada matí, quan demana que el portin davant el finestral, se'ns escapa cec i content pel seu antic recorregut, on encara no s'ha instal·lat la pròspera industria pelletera que ens dona treball a tots. L'envejo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada