divendres, 1 de març del 2019

Divendres a les cinc de la tarda





Sota un diluït sol de gener, els carrers de la ciutat s'omplen de vehicles de tota mena impacients per arribar a la llar. Som en divendres a les cinc de la tarda. L'aire gelat fa olor de llibertat i la sensació que la vida recomença després de tota una setmana de deures socials i laborals, s'escampa com un virus que contagia el somriure.

L'energia vital que ja no teníem ens puja qui sap des d'on i en sortir de la feina trobem que encara tenim ganes d'anar al gimnàs, de caminar pel Passeig de Gràcia fent petar la targeta de crèdit o de sortir de tapes i birres amb els amics.

Potser una secretària posa clau al calaix on guarda l'agenda del cap, mentre aquest puja al cotxe ansiós per recollir la família i enfilar cap a la muntanya, ben lluny del despatx. Un empleat públic promet capbussar-se al sofà i no deixar el control remot fins al sopar o una dona de fer feines camina atabalada cap al super abans d'agafar el tren. Un petit surt embogit i cridaner d'escola mentre la mestra truca la cangur abans de proposar una nit romàntica al marit...I jo? Al taller d'escriptura parlant sobre l'alienació capitalista a la qual hem d'agrair aquesta particular il.lusió de viure dels divendres a les cinc de la tarda.

2 comentaris:

  1. Que final más chulo, viene de repente como un golpe. Eso es, el programado y localizado momento de la felicidad capitalista para todos ;-)

    ResponElimina
  2. Hahahaha exacto, Arseny! (desmitificando... al estilo freudiano, salvando las distancias) ;)

    ResponElimina