divendres, 21 de gener del 2022

L’Anna i la Joana (24/11/2021)

—Pots deixar-me en pau, si et plau? —exigeix la Joana aixecant la mirada del llibre.


—Deixa, tu, les coses on correspon i no hi haurà necessitat de dir-te res. —Es miren desafiants.

—Necessitat? Quina mena de necessitat és aquesta? —la Joana comença a enfadar-se—. Què cony et fa a tu que l’abric sigui al sofà, si es pot saber?

—Doncs que el sofà és per asseure’s i la roba es penja al penja-robes; mira que la mateixa paraula ho diu, eh! —L’Anna agafa l’abric amb fàstic i el torna a llançar a l’altre extrem del sofà.

Mare de Déu, Senyor! Ets insuportable, Anna! Hauries de visitar un psiquiatra, segur que tens això que diuen TOC, saps què és? «Trastorn obsessiu-compulsiu», com et quedes ara? Fa un somriure sarcàstic i afegeix—: El mateix que patia la mare!

—La mare era un santa, pobre dona, ni l’esmentis, Joana! —Ara és l’Anna qui comença a enfadar-se.

—Oi, sí! Què dius, ara? Sempre darrere nostre controlant-ho tot... —La Joana acluca els ulls— Amb raó la va deixar el pare!

—El pare era un poca-solta irresponsable, incapaç de prendre res seriosament, ni tan sols la seva família... —Ara l’Anna fa cara trista i cansada. Es queda aturada mirant-se els peus amb un imperceptible tremolor a la barbeta.

Bé, en això tens raó, dona. Concedeix la Joana adonant-se del canvi d’humor de l’altra. Després d’un silenci incòmode, afegeix—: D’acord, si és tan important per a tu, ara penjo l’abric i així pots seure al sofà tranquil·la, vinga! Posa el llibre sobre la tauleta al seu costat i fa l’intent d’aixecar-se.

—No cal, deixa’l. No vull seure, em faré un cafè, en vols? —somriu l’Anna lleugerament.

—Sí, gràcies, germaneta...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada