dimecres, 13 de febrer del 2019

The Scape (La cerca de la felicitat) de Dominic Savage


Dona jove, esposa i mare, bons ingressos i una llar més que confortable. Així comença la nova pel.lícula de Dominic Savage. Se'ns fa pensar que la protagonista hauria d'estar satisfeta, però, a poc a poc apareix l'angoixa i la dona suposadament feliç pren consciència del seu buit existencial.

La contingència d'un passeig desesperat per Londres li posarà un llibre a les mans, un llibre d'art que ens descobreix sis peces de tapisseria flamenca del segle XV conegudes com La Dame à la licorne -la dama i l'unicorn-. És sabut que cinc dels tapissos representen els cinc sentits, però i el sisè? La frase que acompanya el disseny d'aquest diu: «À mon seul désir» -al meu sol/únic desig-. Què vol dir això? Clau i tesi del film: el sisè sentit és el Desig, la percepció del qual hem perduda.

Una magistral Gemma Arterton de gestos subtils i un excel·lent Dominic Cooper com el marit perplex que lluita per entendre la dona que estima ens convoquen a reflexionar: si vivim plens d'objectes, activitats, relacions, fent el mateix dia darrera dia, com percebre el veritable Desig que ens mou? Cal fer-li un lloc, un buit, un temps per a què es manifesti, que la vida és curta i pel que sabem, no repetim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada